Våra behandlingar och ögonoperationer

Upplever du att din syn hindrar dig från att göra dina normala aktiviteter på fritiden eller när du är på jobbet? Ögonlasern är en ögonklinik som både diagnostiserar och behandlar de flesta tillstånd i ögat, med stor bredd av ögonbehandlingar och ögonoperationer.

Du kan anlita oss som privatbetalande kund för synundersökning, ögonbehandling och ögonoperation. Vi arbetar även på uppdrag av Region Stockholm samt har avtal med försäkringsbolag och samarbeten med välkända optiker för en stor variation av ögonoperationer.

Nedan kan du läsa mer om våra ögonbehandlingar och ögonoperationer.

Ogonlasern LOW 0636

Pris för ögonbehandlingar och ögonoperationer

Ögonlasern är en av få privata ögonkliniker i Sverige som kan både diagnostisera och behandla de flesta tillstånd i ögat. Vi erbjuder en stor bredd av behandlingar och har lång erfarenhet av ögonsjukvård åt Region Stockholm, försäkringsbolag, optiker och privatpersoner. I de flesta fall står våra priser angivna vid respektive ögonbehandling under kategorin Ögonbehandlingar.

Fria vårdvalet

Du kan via det fria vårdvalet själv välja var du vill bli behandlad för dina synproblem, exempelvis för grå starr. Du betalar då endast patientavgift enligt regionens taxa. Högkostnadskort gäller om du kommer inom vårdvalet.

Om ditt försäkringsbolag täcker kostnaden för ögonbehandling beror på var du har din sjukvårdsförsäkring. Kontakta ditt försäkringsbolag som kan ge dig svar och även boka in ett besök hos oss på Ögonlasern.

Har du andra syn- eller ögonproblem? Ring oss på 08-21 94 00.

Ögonoperationer i Stockholm sedan 1990

Vi som jobbar på Ögonlasern på Sankt Eriksgatan 44 i Stockholm är ett väl inarbetat team av optiker, sköterskor och ögonläkare. Ögonkliniken startade redan 1990 med ögonlaserteknik för att hjälpa människor till en bättre syn.

Några av de mest erfarna experterna inom synfelskirurgi i Sverige arbetar här, vilket tryggar din ögonbehandling. Viljan att hjälpa fler människor till en ökad livskvalitet genom bättre syn är vår ambition.

Vi tar hand om hela ögat, bakre såväl som främre. Varje år utför vi cirka 4 000 ögonoperationer i Stockholm.

 

Ogonlasern LOW 0538

Våra mest populära synkorrigeringar

Är du en aktiv person som vill slippa att bli hindrad av ditt synfel såsom närsynthet, översynthet eller astigmatism – och samtidigt vill bli fri från glasögon och kontaktlinser? Då kan ögonlaserbehandling vara en bra idé för att korrigera ditt synfel. Synkorrigering med laser kan du göra från när du fyllt 20 år.

Vill du få tillbaka en liknande syn som när du var yngre? Är du trött på dina läsglasögon? Då kan linsbyte (RLE) ögonoperation erbjuda en bättre livsstil eftersom ögats egen lins ersätts av en plastlins som korrigerar avståndssynfel såsom närsynthet, översynthet och astigmatism. Även ålderssynthet vid 45–50 års ålder kan idag korrigeras med RLE-ögonoperation så att du slipper glasögon. Du kan före ögonoperationen välja linser som gör att du ser bra på både nära och långt avstånd.

Ogonlasern LOW 0582 (1)

Ålder vid ögonoperationer och ögonlaserbehandlingar

Synkorrigering med laser kan du göra från och med det år du fyllt 20. Så kallad ålderssynthet, som kan uppstå vid cirka 45 års ålder, kan idag korrigeras med en ögonoperation så att du slipper glasögon i de flesta situationer i livet. 

Landets bredaste specialist?

Ögonlasern är ögonspecialisten för hela ögat. Vi är en av få privata ögonkliniker i landet som både diagnostiserar och behandlar de flesta tillstånd i ögat, såsom ögonlaserbehandling (LASEK), linsbyte (RLE), linsimplantat (ICL), torra/rinnande ögon (IPL), glaskropps- och näthinnekirurgi (vitrektomi), grå starr, grön starr, efterstarr, glaskroppsgrumlingar (vitreolys), hudförändringar vid ögat (poliklinisk operation), gula fläcken (intravitreal injektion) och ögonlocksoperationer.

Vi tar dina ögon på största allvar. Boka tid för undersökning. Online eller via telefon. Välkommen!

Istock 939034648 Lasertjej

LASEK - Ögonlaserbehandling

Vill du inte hindras av ditt synfel längre? Vid LASEK korrigeras synfelet med laser och du får en ny livsstil utan glasögon och linser.

Shutterstock 1847899837

RLE – Linsbyte vid ålderssynthet

Vill du få en liknande syn som när du var yngre? RLE erbjuder en förbättrad livsstil genom att ögats lins ersätts av en ny plastlins.

Shutterstock 220911772

ICL - Linsimplantat

Är du mellan 20–45 år och närsynt, översynt eller har brytningsfel? Då kan en inopererad ICL-lins ersätta dina glasögon och linser.

Shutterstock 1327937324

Gråstarrsoperation

Upplever du att synen blivit grumlig? Grå starr behandlas med en operation där ögats egen lins ersätts med en konstgjord lins.

Ogonlasern LOW 0582 (1)

Vitrektomi - Glaskroppsgrumlingar

Vi behandlar alla tillstånd i ögats bakre segment, som exempelvis glaskroppsgrumlingar, näthinnesjukdomar och gula fläcken.

Shutterstock 1575539137

IPL - För torra ögon och rinnande ögon

Upplevs dina ögon torra eller ömma? IPL-behandling stimulerar körtlarna som ansvarar för tårfilmens kvalitet och ett väl fungerande öga.

Shutterstock 475181446

Vitreolys

Något störande i synfältet? Vitreolys behandlar glaskroppsgrumlingar utan kirurgi med unik YAG-laserapparat som förångar de rörliga grumlingarna i synfältet.

Polikliniska Operationer

Polikliniska operationer

Hudförändringar nära ögat? Polikliniska operationer är ett mindre ingrepp i och omkring ögat för exempelvis blåsor, vårtor, cystor eller andra hudförändringar.

Shutterstock 1796938594

Ögonlocksoperation

Känner du inte igen dina ögonlock? Vi kan återskapa din ursprungliga ögonlocksform genom att reducera hud och fett i ögonlocken.

Injektioner

Intravitreala injektioner

Injektioner i ögat kan bromsa sjukdomsförlopp i gula fläcken. Avsikten är att minska svullnad i gula fläcken och rädda synceller från att skadas permanent.

Våra fördelar

Vi hjälper privatbetalande kunder och arbetar samtidigt på uppdrag av Region Stockholm samt samarbetar med etablerade försäkringsbolag och välkända optiker.

Gem Solid

Erfarenhet sedan 1990

Ett väl inarbetat team av ögonspecialister

Eye Solid

Vårdar hela ögat

Tar hand om hela ögat, bakre såväl som främre

Calendar Plus Regular

Antal operationer

Utför cirka 4 000 operationer varje år

Heart Solid

Säker kirurgi

Utbildar och investerar i den senaste tekniken

Börja se helheten

Att investera i ögat är att investera i livet. Vi kan erbjuda den största bredden av behandlingsmöjligheter för att korrigera ditt synfel med den metod som passar dig bäst, så att du kan skapa dig en ny och friare livsstil så snart som möjligt.

Gruppbild Optiker 3

Börja din friare livsstil nu

Boka en undersökning redan idag och ta första steget mot en friare livsstil, utan glasögon och linser.

Ogonlasern LOW 0681