Våra läkare

Ögonlasern är en av landets bredaste ögonspecialister. Hos oss jobbar några av Sveriges mest erfarna ögonläkare inom synfelskirurgi. Med vår bredd inom olika expertområden kan vi ta hand om hela ögat, såväl främre som bakre. Ögonlasern är en av få privata ögonkliniker i Sverige som kan både diagnostisera och behandla de flesta tillstånd i ögat. Vi erbjuder en stor bredd av behandlingar. Några av de mest erfarna experterna inom synfelskirurgi jobbar här, vilket tryggar din ögonbehandling.

Ogonlasern LOW 0765

Ögonlasern 2023 Andreas FINAL

Andreas Machattos

Legitimerad läkare/ögonspecialist
Annemarie Koivula Läkare

Annemari Koivula

Legitimerad läkare/ögonspecialist
Björn Martenhed Läkare

Björn Martenhed

Legitimerad läkare/ögonspecialist
Ögonlasern 2023 Björn FINAL

Björn Steén

Legitimerad läkare/ögonspecialist
Celadet Celiker Läkare

Celadet Celiker

Legitimerad läkare/ögonspecialist
Christina Persson Läkare

Christina Persson

Legitimerad läkare/ögonspecialist
Gunilla Bjärnhall Läkare

Gunilla Bjärnhall

Legitimerad läkare/ögonspecialist
Ögonlasern 2023 Laila FINAL

Laila Eriksson

Legitimerad läkare/ögonspecialist
V3 4

Lill-Inger Larsson

Legitimerad läkare/ögonspecialist
V3 4

Lily Tavosian

Legitimerad läkare/ögonspecialist
Mats Örndahl Läkare Ägare

Mats Örndahl

Legitimerad läkare/ögonspecialist
Nils Juto Läkare Ägare

Nils Juto

Legitimerad läkare/ögonspecialist
Tiina Konradsen Läkare

Tiina Konradsen

Legitimerad läkare/ögonspecialist

Våra expertområden

Kirurgi

  1. Gråstarrsoperation. Om du upplever att synen blivit grumlig och dimmig kan grå starr(katarakt) vara en anledning till synförsämring. Grå starr behandlas med en operation där ögats egen lins ersätts med en konstgjord lins. I samband med din gråstarrsoperation kan du även välja att uppgradera din lins för att korrigera närsynthet, översynthet och astigmatism.

  2. RLE – linsbyte. En metod som passar dig som är ca 45 år och äldre som vill leva en friare livsstil utan glasögon och linser. Det är en skonsam operation som innebär att ögats egen lins byts ut mot en konstgjord lins som korrigerar avståndssynfel som närsynthet, översynthet och astigmatism.

  3. ICL – implantation. En metod som passar dig som är mellan 20-45 år. Är du närsynt, översynt eller har brytningsfel så kan en ICL-lins ersätta dina linser eller glasögon om ditt synfel inte kan behandlas med laser. ICL-linsen liknar en kontaktlins som inplanteras i ögats främre del framför den naturliga linsen.

Bakre kirurgi

  1. Vitrektomi och vitreoretinal kirurgi. Behandling mot störande glaskroppsgrumlingar, näthinnesjukdomar eller avancerade sjukdomar i gula fläcken.

  2. Vitreolys. Behandling mot störande glaskroppsgrumlingar utan kirurgi. En laserbehandling som avlägsnar grumlingar från synfältet.

  3. Intrevitreal injektion. Injektioner som bromsar förloppet på din ögonsjukdom (gula fläcken).

Glaukom

Sjukdomen kallas också grön starr. Glaukom ger skador på ögats synnerv och påverkar ögats synfält. Förhöjt ögontryck är en riskfaktor för att utveckla sjukdomen, även glaukom i släkten är en riskfaktor. I första hand behandlas glaukom med trycksänkande ögondroppar men i vissa fall behövs laserbehandling eller operation.

Mottagning

På mottagningen utförs undersökning av ögats allmäntillstånd för att fastställa eller utesluta ögonsjukdom.

Lasek

LASEK ögonlaser är en skonsam metod där hornhinnan justeras med laser för att korrigera synfel. Ögonlaserbehandlingen passar dig som
är under 45 år och vill leva en friare livsstil utan glasögon och linser. Ögonlaser är den vanligaste metoden för synkorrigering för de som är mellan 20-45 år. Med ögonlaser kan närsynthet, översynthet och astigmatism behandlas.

IPL

Vi har stor erfarenhet av att behandla patienter med torra ögon och kan erbjuda flera olika behandlingar, till exempel IPL-behandling med E-eye. Det är världens enda medicinska behandlingsutrustning som använder IRPL – Intense Regulated Pulse Light.

Poliklinik

Har du hudförändringar nära dina ögon som du vill att vi undersöker? Polikliniska operationer är mindre ingrepp som vi utför i och omkring ögat. Det kan till exempel vara blåsor, vårtor, cystor eller andra hudförändringar.

Barn (Mottagning)

På vår mottagning kan vi även ta emot barn med ögonbesvär.