Gråstarrsoperation

Shutterstock 1327937324 (Kopia)

Pris

Gråstarroperation, 2 ögon

På uppdrag av Region Stockholm opererar vi bort din gråstarr, Patientavgift 400 kr.

Du har vid denna operation möjlighet att uppgradera din lins för att korrigera översynthet/närsynthet samt astigmatism.

Från 500 kr/mån Betala direkt 12 000- 44 000 kr, medfinansiering
Från 1 000 kr/mån Betala direkt 12 000- 44 000 kr, medfinansiering
Från 2 000 kr/mån Betala direkt 12 000- 44 000 kr, medfinansiering
Räntefri delbetalning

Vi samarbetar med Wasa Kredit där du har möjlighet till avbetalning upp till 24 månader räntefritt*. Kreditansökan gör du hos oss på Ögonlasern vid din förundersökning och måste vara godkänd innan behandlingsdagen. Svaret erhåller du inom några minuter.

*Betalningsfritt upp till 3 månader, räntefritt upp till 24 månader och lån med lågränta 60 månader (ränta 5,95%). Uppläggningsavgift från 295 kr och aviseringsavgift på 45 kr per delbetalning tillkommer.

Vill du veta mer?

Har du frågor eller vill ha mer information om våra ögonbehandlingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

Konstgjord lins ersätter ögats lins

Upplever du att synen blivit grumlig, dimmig eller att färger försvagats de senaste åren? Eller är du överkänslig för starkt ljus och har svårt att se i mörker? Då kan grå starr (katarakt) vara en anledning till din synförsämring.

Ny lins på ca 10–15 minuter per öga

Grå starr behandlas med en operation där ögats egen lins ersätts med en konstgjord lins som opereras in i ögat. Gråstarroperationen görs under lokalbedövning och tar ungefär 10–15 minuter per öga. Du kan leva som vanligt efter operationen.

När din konstgjorda lins är på plats kan du inte få grå starr igen. Däremot kan du få efterstarr senare som vi i så fall korrigerar via en laserbehandling.

Fritt vårdval för gråstarroperation

Som patient kan du genom fritt vårdval välja var du vill bli behandlad för din grå starr. På vår klinik har vi avtal med Region Stockholm. Du betalar endast patientavgift enligt regionens taxa och högkostnadskort gäller om du kommer inom vårdval.

Medfinansiering vid operation av gråstarr, så kallad co-payment

Med medfinansiering får du möjligheten att välja en uppgraderad lins som gör att du kan korrigera din astigmatism eller översynthet/närsynthet - och endast betala merkostnaden, det vill säga mellanskillnaden mellan en standardlins (som betalas av Region Stockholm) och en mer avancerad lins. Om du väljer en standardlins betalar du endast vanlig patientavgift enligt Region Stockholms taxa. Väljer du istället en specialanpassad lins gäller nedanstående priser beroende på hur avancerad lins du önskar. Detta kallas medfinansiering eller co-payment.

Standardlins eller speciallins

  • Den standardlins regionen finansierar korrigerar översynthet eller närsynthet. 
  • Astigmatism/brytningsfel och/eller ålderssynthet går att korrigera med en specialanpassad lins, mot att man betalar den högre kostnaden själv.

Uppgradera till premiumlins

Premiumlins som korrigerar astigmatism (brytningsfel) – 15 000 kr extra per öga

Astigmatism är ett brytningsfel i hornhinnan. Idag finns det linser som korrigerar astigmatism i både monofokala och multifokala linser. Vilken linssort som till sist väljs görs utifrån dina förutsättningar och på kirurgens rekommendationer.

Premiumlins som korrigerar både ålderssynthet och astigmatism (brytningsfel) – 22 000 kr extra per öga

Med dessa linser kan du se bra både på avstånd och nära håll med båda ögonen. Linsens optiska egenskaper kan de första veckorna ge en del upphov till ljusspridning runt lampor. Synskärpan kan påverkas i skymning och mörker.

Vår process

Ögonlasern Icons Calendar

Boka undersökning

Använd vårt formulär på vår hemsida

Ögonlasern Icons Eye Check

Ögonkontroll

Undersökning av ditt synfel och din ögonhälsa

Ögonlasern Icons Operation

Behandling

Genomförandet av din ögonbehandling

Ögonlasern Icons Aftercare

Eftervård

Uppföljning och efterkontroll vid behov

Så går din gråstarroperation till

Vid förundersökningen utförs noggranna mätningar av en sjuksköterska eller optiker för att ta reda på vilken styrka den nya linsen ska ha för att passa ditt öga och din livssituation.

Du träffar kirurgen som utför en undersökning av dina ögon. Vid detta besök får du information om själva operationen och hur synen kan förväntas bli efteråt. I samband med detta bokar vi en lämplig operationstid.

Gråstarroperationen utförs i lokalbedövning med ögondroppar och är i det närmaste smärtfri. Linsen omges av en kapsel som öppnas framtill. Med ultraljudsteknik, så kallad fakoemulsifiering, finfördelas linsen och sugs ut genom ett litet snitt. För att ersätta den borttagna linsens ljusbrytande förmåga placeras en plastlins i linskapseln. Efter operationen får du vila en stund innan du åker hem. Det är inte lämpligt att köra bil samma dag som operationen.

Efterkontroll för en gråstarroperation sker efter ca 2 veckor. Efter 6–8 veckor är det lämpligt att du gör ett besök hos en optiker för att prova ut nya glasögon.

Börja din friare livsstil nu

Boka en undersökning redan idag och ta första steget mot en friare livsstil, utan glasögon och linser.

Ogonlasern LOW 0681