IPL - För torra ögon och rinnande ögon

Shutterstock 1575539137

Pris

IPL – För torra och rinnande ögon.
Rekommenderar 3-4 behandlingar. En behandling 2 800 kr, 2 ögon

Från 117 kr/mån Betala direkt 2 800 kr/behandling
Från 234 kr/mån Betala direkt 2 800 kr/behandling
Från 467 kr/mån Betala direkt 2 800 kr/behandling
Räntefri delbetalning

Vi samarbetar med Wasa Kredit där du har möjlighet till avbetalning upp till 24 månader räntefritt*. Kreditansökan gör du hos oss på Ögonlasern vid din förundersökning och måste vara godkänd innan behandlingsdagen. Svaret erhåller du inom några minuter.

*Betalningsfritt upp till 3 månader, räntefritt upp till 24 månader och lån med lågränta 60 månader (ränta 5,95%). Uppläggningsavgift från 295 kr och aviseringsavgift på 45 kr per delbetalning tillkommer.

Vill du veta mer?

Har du frågor eller vill ha mer information om våra ögonbehandlingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

Trötthetskänslan i ögonen minskar

Upplevs dina ögon torra, ömma eller lite grusiga? Blir du trött i ögonen mot slutet av dagen med röda ögon eller suddig synskärpa som följd? Kliniska studier visar att över 84 % av behandlade patienter upplever en förbättring i sina ögon efter IPL-behandlingen.

Över 35 000 behandlingar

Vi har stor erfarenhet av att behandla patienter med torra ögon och kan erbjuda flera olika behandlingar, till exempel IPL-behandling med E-eye. Det är världens enda medicinska behandlingsutrustning som använder IRPL – Intense Regulated Pulse Light.

Behandlingen påverkar nerver som i sin tur stimulerar Meibomian-körtlar som spelar en nyckelroll för tårfilmens kvalitet och ett väl fungerande öga. Totalt har över 35 000 patienter behandlats med metoden E-eye som Ögonlasern kan erbjuda. Behandlingen är smärtfri och man behandlas 3–4 gånger – dag 0, dag 15 och dag 45. Cirka 85 % av de som behandlas har god effekt. Effekten varar från 6 månader upp till 3 år. Vi rekommenderar 1–2 extra behandlingar per år för att bevara effekten.

Så här går det till

Den första kontakten för personer med torra ögon/rinnande ögon sker via ett telefonsamtal till vår ögonmottagning. Då ger vi dig den första informationen om behandlingen. Du får också veta vad du behöver tänka på inför undersökningen. När du bokat tid för undersökning skickar vi dessutom en skriftlig information till dig som du kan läsa i lugn och ro hemma.

Vanliga frågor om IPL och torra ögon

Varför får man torra ögon?
Torra ögon har många olika orsaker. Den vanligaste är ögonlocksinflammation (blefarit) som ger röda, svullna eller kliande ögonlockskanter och ofta rinnande ögon. Andra orsaker kan vara åldersberoende försämring av tårkvaliteten, skärmarbete, ventilationssystem på kontor och bilar, allergier, ögonkirurgi, hormonell obalans, autoimmuna sjukdomar och olika mediciner.
Hur känns torra ögon?
Torra ögon ger röda och irriterade ögon som upplevs som sveda, gruskänsla, klåda och i många fall rinnande ögon, då ögat överproducerar tårar på grund av irritation.
Kan torra ögon påverka synen?
Torra ögon kan ge något suddigare syn som kan variera från dag till dag, men orsakar sällan kraftig eller bestående synnedsättning.
Vad är blefarit?
Blefarit, eller ögonlocksinflammation, är en mycket vanlig åkomma som orsakar röda, svullna eller kliande ögonlockskanter. Det är den vanligaste orsaken till torra och rinnande ögon. Blefarit beror i många fall på ett vanligt hudkvalster (demodex). Förekomsten av demodex ökar med stigande ålder, men ses i nästan alla åldrar. Även olika inflammatoriska hudsjukdomar (rosacea och psoriasis) kan ge blefarit. Tidigare har man behandlat blefarit med kortison och/eller antibiotika, som i bästa fall kunnat ge tillfällig lindring av besvären. Med ny kunskap om orsakssambandet mellan demodex och blefarit finns det numera modernare behandlingsmetoder, bland annat med särskilda ämnen som ögonlocken kan tvättas med. En annan behandling som på senare tid visat ha bra effekt mot demodex är en så kallad IPL-behandling (Intense Pulsed Light) som görs på kliniken vid 3 tillfällen med några veckors mellanrum. Behandlingen ingår ej i regional sjukvård.
Hur lång tid tar en IPL-behandling (ljusbehandling)?
IPL (Intense Pulsed Light) utförs med skyddsglasögon på ögonen och du får en skyddande gel på kinderna. Behandlingen görs med 10 starka ljusblixtar runt ögonen och är över på några minuter.
Gör det ont?
Nej. Du känner värme och ser de starka ljusblixtarna, men det är inte obehagligt.

Vår process

Ögonlasern Icons Calendar

Boka undersökning

Använd vårt formulär på vår hemsida

Ögonlasern Icons Eye Check

Ögonkontroll

Undersökning av ditt synfel och din ögonhälsa

Ögonlasern Icons Operation

Behandling

Genomförandet av din ögonbehandling

Ögonlasern Icons Aftercare

Eftervård

Uppföljning och efterkontroll vid behov

Börja din friare livsstil nu

Boka en undersökning redan idag och ta första steget mot en friare livsstil, utan glasögon och linser.

Ogonlasern LOW 0681