RLE  – Linsbyte

Shutterstock 1847899837 (Kopia)

Pris

RLE – Linsbyte vid ålderssynthet, 2 ögon

Pris: 52 000-72 000 kr

Just nu: 20% rabatt på ovan pris, gäller för behandlingar genomförda senast 30 september 2024

Från 2 167 kr/mån Betala direkt 52 000-72 000 kr
Från 4 333 kr/mån Betala direkt 52 000-72 000 kr
Från 8 667 kr/mån Betala direkt 52 000-72 000 kr
Räntefri delbetalning

Vi samarbetar med Wasa Kredit där du har möjlighet till avbetalning upp till 24 månader räntefritt*. Kreditansökan gör du hos oss på Ögonlasern vid din förundersökning och måste vara godkänd innan behandlingsdagen. Svaret erhåller du inom några minuter.

*Betalningsfritt upp till 3 månader, räntefritt upp till 24 månader och lån med lågränta 60 månader (ränta 5,95%). Uppläggningsavgift från 295 kr och aviseringsavgift på 45 kr per delbetalning tillkommer.

Vill du veta mer?

Har du frågor eller vill ha mer information om våra ögonbehandlingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

Ögats egen lins ersätts av en konstgjord lins

Vill du få tillbaka en liknande syn som när du var yngre? Är du trött på dina läsglasögon? Då kan RLE (Refractive Lens Exchange) erbjuda en förbättrad livsstil genom att ögats lins ersätts av en ny konstgjord lins så att du kan börja leva som du gjorde tidigare i livet. Linsbyte (RLE) är en mycket vanlig och skonsam ögonoperation. Bli av med dina läsglasögon, progressiva glasögon och linser med ett linsbyte, som är en trygg och säker ögonoperation.

RLE-metoden

RLE innebär att ögats egen lins ersätts av en konstgjord lins, förutom att den korrigerar avståndssynfel såsom närsynthet, översynthet och astigmatism. Även ålderssynthet som börjar märkas mellan 45–50 års ålder kan idag rättas till så att du slipper läsglasögon.

RLE är en trygg och välbeprövad behandling. Metoden är identisk med en gråstarroperation, vilket är en av de mest utförda behandlingarna i världen. Behandlingen utförs under lokalbedövning och tar ungefär 10 minuter per öga.

Så här går det till

Den första kontakten med oss sker ofta via vår hemsida alternativt ett telefonsamtal då vi svarar på dina frågor och vägleder dig till den bästa lösningen för ditt synfel. Du får även veta vad du behöver tänka på inför undersökningen. När du bokat en tid för undersökning skickar vi dessutom skriftlig information till dig som du kan läsa i lugn och ro hemma.

Linsbyte pris

Pris för linsbyte (RLE) beror på vilken typ av lins du väljer eller blir rekommenderad. Monofokala linser och linser vid astigmatism kostar 52 000 kr för båda ögonen. Priset för multifokala linser är 72 000 kr för två ögon. Vid delbetalning är priset för linsbyte från 2 167 kr/mån respektive 3 000 kr/mån (24 mån). Läs mer om linstyperna längre ner på sidan.

Gör ditt linsval

Linsbyte är en vanlig och skonsam ögonoperation

Linsbyte är en smärtfri operation som tar ungefär 10–15 minuter per öga. Operationen utförs i lokalbedövning. Inför behandlingen erbjuds du lugnande medicin om du känner dig spänd eller nervös. Det är givetvis helt frivilligt. Linsbyte tillhör de allra vanligaste ögonoperationerna, och är en trygg och säker behandling. Efter en linsbytesoperation kan du leva normalt och oftast kommer synförbättringen redan under de första dagarna

Några av de mest erfarna inom synfelskirurgi i Sverige jobbar hos oss vilket tryggar din ögonoperation. Eftersom våra ögonläkare tillhör de mest erfarna inom synfelskirurgi i Sverige, kan du också vara säker på en rättvis bedömning inför din ögonbehandling. Vi har utfört behandlingar av synfel sedan 1991 med över 100 000 nöjda kunder.

Efter linsbytesoperationen

När lokalbedövningen släpper efter linsbytesoperationen kan ett visst obehag kännas. Det går bra att ta smärtstillande läkemedel. Övergående sveda, skav, tårflöde, dimsyn, lätt flimmer och diffus skugga från sidan är besvär som kan förekomma de första dagarna.

Den konstgjorda linsen kan i början ge upphov till kortvariga ljusfenomen såsom reflexer eller ljusstrålar, vilket är helt normalt. Stor pupill ökar din ljuskänslighet, därför får du med dig ett par solglasögon för att dämpa besvären efter ögonoperationen för linsbyte.

Vid linsbytesoperationer läker ögonen oftast olika, så det är inte ovanligt att ett öga ser bättre än det andra den första tiden. Beroende på yrke kan det vara en bra idé att ta ledigt några dagar efter ögonoperationen. Du kan i övrigt leva normalt och din synförbättring kommer gradvis upplevas under de första dagarna.

Vad är linsbyte (RLE-operation)?

Ett linsbyte innebär att ögat biologiska lins byts ut mot en specialtillverkad, specialslipad konstgjord lins. Detta är ett identiskt ingrepp som utförs när man drabbats av grå starr (en grumling av den egna linsen) och är en av de vanligaste ögonoperationerna i världen. Linsbyte är en ögonoperation som är ämnad för att korrigera synfel och möjliggöra att leva en friare livsstil utan glasögon och linser. Linsbyte är den lämpligaste metoden för ögon och synfel som inte kan behandlas med laser.  

Vanliga frågor om linsbyte

Vad är linsbyte?
Ett linsbyte innebär att ögat biologiska lins byts ut mot en specialtillverkad plastlins. Detta är ett identiskt ingrepp som utförs när man drabbats av grå starr (en grumling av den egna linsen) och är en av de vanligaste operationerna i världen.
Vilka synfel kan behandlas?
Närsynthet, översynthet och astigmatism samt ålderssynthet (behov av läsglasögon). Denna metod passar dig som är ca 45 år och äldre (när ackommodationen avtagit).
Hur länge håller linsbyte?
En av de stora fördelarna med linsbyte (RLE) är att resultatet håller livet ut. Du kan exempelvis inte få grå starr efter en RLE-operation. Har du gjort ögonlaser tidigare i livet kan du ändå göra linsbyte senare för att få skarp syn igen om du blivit ålderssynt. Linsbyte korrigerar avståndssynfel såsom närsynthet, översynthet och astigmatism.
Linsbyte eller laser?
Målet med både linsbyte och ögonlaser är att du ska få samma synkvalitet som du får med dina glasögon eller kontaktlinser. Ögonlaserbehandling kan du göra från när du fyllt 20 år och passar dig som är en aktiv person som vill bli fri från glasögon och kontaktlinser. Resultatet av ögonlaser håller synskärpan under den tid som din syn är stabil, innan du eventuellt blir ålderssynt. Linsbyte är aktuellt för dig som blivit ålderssynt (vid ca 45–50 års ålder) och vill få en friare livsstil utan glasögon och kontaktlinser. Resultatet av en linsbytesoperation är permanent och håller hela ditt liv. Men oberoende av operation kan din syn i framtiden påverkas av olika sjukliga förändringar och ögonsjukdomar som kan försämra din syn. Oavsett metod kan det vara svårt att få en helt perfekt syn, på motsvarande sätt som om du inte har något synfel överhuvudtaget. För att avgöra vilken metod som är rätt för dig behöver du göra en ögonundersökning. Din ögonläkare på Ögonlasern avgör i samråd med dig vilken metod som är bäst för just ditt synfel.
Hur går ett linsbyte till?
Genom ett litet snitt i kanten av hornhinnan finfördelas den egna linsen med hjälp av ultraljud och avlägsnas. Därefter ersätts den med en specialdesignad konstgjord lins som korrigerar ditt synfel. Själva behandlingen tar ca 10–15 minuter per öga och sker i lokalbedövning. Ingreppet är identiskt med det som utförs vid grå starr (en grumling av ögats egen lins) och är en av de vanligaste operationerna i världen. Efteråt sitter du ner en stund och vilar. Det är inte lämpligt att köra bil samma dag.
Vad kostar en linsbytesoperation?
En linsbytesoperation kostar från 52 000 kr för två ögon. Priset gäller för monofokala linser och linser vid astigmatism. Blir du rekommenderad multifokala linser är priset 72 000 kr för båda ögonen. Välj delbetalning från 2 167 kr/mån respektive 3 000 kr/mån (24 mån).

Frågor om behandlingsdagen

Hur lång tid tar behandlingen?
På operationsdagen får man räkna med att avsätta ca 1,5-2 timmar. Förberedelser inne på operation, lugnande medicin och ögondroppar som ska verka. Ingreppet tar ca 15 minuter. Efteråt sitter du ner en stund och vilar och kan sedan åka hem.
Gör det ont?
Ingreppet utförs i lokalbedövning som ges via ögondroppar. Vanligtvis upplevs ingen smärta under operationen, men skulle du känna något så bör du säga till så att bedövningen kan kompletteras.
Kan jag återgå till min vardag efter behandlingen?
Du kan leva normalt och oftast kommer synförbättring under de första dagarna men kan också i sällsynta fall dröja några veckor. Ögonen läker olika så det är inte ovanligt att ett öga ser bättre än det andra under de första dagarna. Tillvänjningsprocessen i hjärnan är i högsta grad individuell och därför är det svårt att säga exakt när allt kommer att fungera som det ska med just din syn efter en operation. Däremot bör träning, tunga lyft(max 5-6 kg), smink runt ögon, bad/bastu, häftiga huvudrörelser och vistelse i smutsig miljö( tex slipdamm) undvikas de 2 första veckorna efter operation.

"Mycket förtroendeingivande och kunniga. Ger bra information. Så tillmötesgående och trevliga!❤️"

/ Ing-Marie P

Ögonlasern Omdöme

Ögonlaserns trygghetspaket - trygghet före, under och efter behandlingen

Ögonlasern erbjuder ett unikt omhändertagande såväl före, under och efter behandlingen. Det ger dig större säkerhet och trygghet och i flera fall en lägre totalkostnad.

Vårt inarbetade team av ögonspecialister, optiker och sköterskor kommer att följa dig genom behandlingsförloppet. Då våra ögonläkare tillhör de mest erfarna inom synfelskirurgi i Sverige, kan du vara säker på en rättvis bedömning inför din ögonoperation. Vi har utfört ögonbehandlingar av synfel sedan 1990.

I trygghetspaketet ingår:

  • En eventuell justering efter LASEK-behandling, RLE-operation eller ICL-operation utförs helt kostnadsfritt inom tre år (36 mån). Även eventuella extra återbesök eller mediciner ingår under denna period genom Trygghetspaketet.
  • Oavsett vilken av ovan behandlingsmetoder som är bäst för dina ögon får du alltid Ögonlaserns Trygghetspaket på köpet.
Shutterstock 1690192528

Vår process

Ögonlasern Icons Calendar

Boka undersökning

Använd vårt formulär på vår hemsida

Ögonlasern Icons Eye Check

Ögonkontroll

Undersökning av ditt synfel och din ögonhälsa

Ögonlasern Icons Operation

Behandling

Genomförandet av din ögonbehandling

Ögonlasern Icons Aftercare

Eftervård

Uppföljning och efterkontroll vid behov

Börja din friare livsstil nu

Boka en undersökning redan idag och ta första steget mot en friare livsstil, utan glasögon och linser.

Ogonlasern LOW 0681