RLE – Linsbyte

Shutterstock 1847899837 (Kopia)

Pris

RLE – Linsbyte vid ålderssynthet, 2 ögon

Från 1 333 kr/mån Betala direkt 32 000-58 500 kr
Från 2 667 kr/mån Betala direkt 32 000-58 500 kr
Från 5 333 kr/mån Betala direkt 32 000-58 500 kr
Räntefri delbetalning

Vi samarbetar med Wasa Kredit där du har möjlighet till avbetalning upp till 24 månader räntefritt*. Kreditansökan gör du hos oss på Ögonlasern vid din förundersökning och måste vara godkänd innan behandlingsdagen. Svaret erhåller du inom några minuter.

*Betalningsfritt upp till 3 månader, räntefritt upp till 24 månader och lån med lågränta 60 månader (ränta 5,95%). Uppläggningsavgift från 295 kr och aviseringsavgift på 45 kr per delbetalning tillkommer.

Vill du veta mer?

Har du frågor eller vill ha mer information om våra ögonbehandlingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

Ögats egen lins ersätts med en plastlins

Vill du få tillbaka en liknande syn som när du var yngre? Är du trött på dina läsglasögon? Då kan RLE erbjuda en förbättrad livsstil genom att ögats lins ersätts av en ny plastlins så att du kan börja leva som du gjorde tidigare i livet.

RLE-metoden

RLE innebär att ögats egen lins ersätts av en plastlins som korrigerar avståndssynfel såsom närsynthet, översynthet och astigmatism. Även ålderssynthet som börjar märkas mellan 45–50 års ålder kan idag rättas till så att du slipper läsglasögon.

RLE är en trygg och välbeprövad behandling. Metoden är identisk med en gråstarrsoperation, vilket är en av de mest utförda behandlingarna i världen. Behandlingen görs under lokalbedövning och tar ungefär 10 minuter per öga.

Så här går det till

Den första kontakten med oss sker ofta via webben eller ett telefonsamtal då vi svarar på dina frågor och vägleder dig till en bästa lösningen för ditt synfel. Du får även veta vad du behöver tänka på inför undersökningen. När du bokat en tid för undersökning skickar vi dessutom skriftlig information till dig som du kan läsa i lugn och ro hemma.

Gör ditt linsval

Monofokala linser - 16 000 kr

Ger god syn på antingen nära, avstånd eller båda med så kallad monovision; då ser du bra på avstånd med ena ögat och på nära håll med det andra. Alla tycker inte att monovision är en bra lösning av sitt synfel varför du får testa det först med kontaktlinser.

Linser vid astigmatism – från ca 20 000 kr

Astigmatism är ett brytningsfel i hornhinnan. Idag finns det linser som korrigerar astigmatism i både monofokala och multifokala linser. Vilken linssort som utses baseras på dina förutsättningar och på kirurgens rekommendationer.

Multifokala linser – 29 250 kr

Med dessa linser ser du bra både på avstånd och nära håll med båda ögonen. Linsens optiska egenskaper kan de första veckorna ge en del upphov till ljus-spridning runt lampor. Synskärpan kan påverkas i skymning och mörker.

Vid den första undersökningen träffar du en av våra legitimerade optiker som går igenom din hälsa och ögonstatus. En noggrann undersökning genomförs där vi tar reda på allt vi kan om dina ögon och ditt synfel. Dessa kontroller avgör vilken lins som passar för dig, alternativt om det finns något hinder för behandling. Vi är givetvis noga med din säkerhet så finns det något som talar emot en behandling så avråder vi dig.

Det är viktigt att inte bära kontaktlinser före undersökningen, 5 dagar för mjuka kontaktlinser och 4 veckor för hårda.

På behandlingsdagen träffar du ögonläkaren. Ni går igenom de resultaten som utfördes på förundersökningen. Ögonläkaren gör en ytterligare bedömning av ögats yttre delar och näthinna. Därefter går doktorn igenom operationen. Själva behandlingen tar ca 10 minuter per öga och sker i lokalbedövning.

Efterkontroll ingår i behandlingen och görs efter 2 veckor, och sedan vid behov.

Ögonlaserna trygghetspaket - trygghet före, under och efter behandlingen

Ögonlasern erbjuder ett unikt omhändertagande såväl före, under och efter behandlingen. Det ger dig större säkerhet och trygghet och i flera fall en lägre totalkostnad.

Vårt inarbetade team av ögonspecialister, optiker och sköterskor kommer att följa dig genom behandlingsförloppet. Då våra ögonläkare tillhör de mest erfarna inom synfelskirurgi i Sverige, kan du vara säker på en rättvis bedömning inför din ögonoperation. Vi har utfört ögonbehandlingar av synfel sedan 1990.

I trygghetspaketet ingår:

  • En eventuell justering efter LASEK-behandling, RLE-operation eller ICL-operation utförs helt kostnadsfritt inom tre år (36 mån). Även eventuella extra återbesök eller mediciner ingår under denna period genom Trygghetspaketet.
  • Oavsett vilken av ovan behandlingsmetoder som är bäst för dina ögon får du alltid Ögonlaserns Trygghetspaket på köpet.
Shutterstock 1690192528

Vår process

Ögonlasern Icons Calendar

Boka undersökning

Använd vårt formulär på vår hemsida

Ögonlasern Icons Eye Check

Ögonkontroll

Undersökning av ditt synfel och din ögonhälsa

Ögonlasern Icons Operation

Behandling

Genomförandet av din ögonbehandling

Ögonlasern Icons Aftercare

Eftervård

Uppföljning och efterkontroll vid behov

Börja din friare livsstil nu

Boka en undersökning redan idag och ta första steget mot en friare livsstil, utan glasögon och linser.

Ogonlasern LOW 0681