Vitrektomi - Glaskropps- och näthinnekirurgi

Ogonlasern LOW 0582 (1)

Pris

Vitrektomi - Glaskropps- och näthinnekirurgi, 1 öga

Från 1 875 kr/mån Betala direkt 45 000 kr
Från 3 750 kr/mån Betala direkt 45 000 kr
Från 7 500 kr/mån Betala direkt 45 000 kr
Räntefri delbetalning

Vi samarbetar med Wasa Kredit där du har möjlighet till avbetalning upp till 24 månader räntefritt*. Kreditansökan gör du hos oss på Ögonlasern vid din förundersökning och måste vara godkänd innan behandlingsdagen. Svaret erhåller du inom några minuter.

*Betalningsfritt upp till 3 månader, räntefritt upp till 24 månader och lån med lågränta 60 månader (ränta 5,95%). Uppläggningsavgift från 295 kr och aviseringsavgift på 45 kr per delbetalning tillkommer.

Vill du veta mer?

Har du frågor eller vill ha mer information om våra ögonbehandlingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

Glaskroppsgrumlingar, näthinnesjukdomar och gula fläcken

Ögonlasern är den enda privata ögonkliniken i landet som kan både diagnostisera och behandla alla nedan listade tillstånd i ögats bakre segment. Vi kan erbjuda den största bredden av behandlingsmöjligheter och den längsta erfarenheten för sjukvård i ögats bakre segment, till försäkringsbolag och inom den privata vården. Det kan gälla störande glaskroppsgrumlingar, näthinnesjukdomar eller avancerade sjukdomar i gula fläcken.

Sjukvård i ögats bakre segment

Vitrektomi och vitreoretinal kirurgi (avlägsnar glaskroppen och därefter specifika reparationer av näthinnan):

  • Glaskroppsgrumlingar (utbredda generella rörliga moln och draperier i synfältet)
  • Macular pucker (skrynkling av gula fläcken p.g.a. epiretinalt membran)
  • Makulahål (hål i gula fläcken)

Vanliga frågor om vitrektomi

Vad är glaskroppsgrumlingar?
Glaskroppsgrumlingar är rörliga klumpar och trådar av bindväv som flyter omkring inuti det friska ögats i övrigt glasklara innanmäte. Mängden störande grumlingar varierar mellan olika människor. När de lägger sig centralt i synfältet blir det suddigt och skymmer. Situationen förvärras plötsligt om man drabbas av glaskroppsavlossning.
Måste man behandla glaskroppsgrumling/avlossning?
Glaskroppsgrumling är ofarligt men mer eller mindre synstörande och för en del även psykiskt påfrestande. Om man upplever att grumlingarna är hanterbara så fortsätter man att leva med dem utan åtgärd. Vi brukar rekommendera att avvakta åtgärd 6 månader efter ögonläkarundersökning för att se om man kan vänja sig vid dem. Små centralt skymmande glaskroppsgrumlingar kan ibland behandlas med vår unika Vitreolys-metod. Utbredda eller rikliga glaskroppsgrumlingar som är alltför störande i arbete och vardagsliv opererar vi istället bort med Vitrektomi (glaskroppskirurgi).
Gör det ont?
Bra lokalbedövning och ett stillsamt/skonsamt ingrepp gör att de flesta är positivt överraskade. Sällan behövs det värktablett efteråt.
Vad är glaskroppsavlossning?
Den klara glaskroppsgelén, som fyller ut nästan hela ögat, börjar skrumpna relativt tidigt i livet vilket orsakar störande så kallade floaters. Det är inte ovanligt att drabbas av glaskroppsavlossning redan från 50–60-årsåldern, framför allt om man är närsynt. Tänk dig att glaskroppen är som en liten plastpåse fylld med gelé som normalt är klistrad mot ögats innervägg (näthinnan), men plötslig lossnar påsen från näthinnans yta och sjunker ihop inuti ögat. Då bildas synligt störande förtätningar i form av trådar, klumpar och diffusa moln. En del upplever dessa som skyiga moln som drar förbi liknande att man blir kladdig i ögat men det går inte att torka bort. Eller som en ”amöba”, ”blaffa”, ”manet” eller ”vindrutetorkare” som suddar till just det man vill se skarpt! Vid symtom på glaskroppsavlossning med nytillkomna floaters och ljusblixtar, rekommenderar vi att söka ögonläkare inom 1–2 dygn för att säkerställa att det inte är en begynnande näthinneavlossning, vilket är ett allvarligt akut tillstånd.
Hur lång tid tar behandlingen?
Själva ingreppet inklusive bedövningen tar 30–40 minuter. Enskilda fall kan ta uppåt en timme om man hittar andra saker man behöver åtgärda samtidigt.
När kan jag återgå till min vardag efter behandlingen?
Eftersom ögat är nyopererat bör man ta det fysiskt lugnt första veckan på grund av ökad risk för infektion. Synen är dessutom tillfälligt nedsatt vilket orsakar sämre avståndsbedömning när man ska kliva i trappor exempelvis. Vidare får man oftast en luftbubbla inuti ögat, vilket tillfälligt ger kraftig synnedsättning på det opererade ögat. Det kan upplevas som ett litet akvarium/vattenpass vilket snabbt minskar första veckan.

Vår process

Ögonlasern Icons Calendar

Boka undersökning

Använd vårt formulär på vår hemsida

Ögonlasern Icons Eye Check

Ögonkontroll

Undersökning av ditt synfel och din ögonhälsa

Ögonlasern Icons Operation

Behandling

Genomförandet av din ögonbehandling

Ögonlasern Icons Aftercare

Eftervård

Uppföljning och efterkontroll vid behov

Börja din friare livsstil nu

Boka en undersökning redan idag och ta första steget mot en friare livsstil, utan glasögon och linser.

Ogonlasern LOW 0681