Övre ögonlocksoperation 

Shutterstock 1796938594 (3)

Pris

Ögonlocksoperation

Konsultation: 500 kr (dras av vid eventuell operation) 

Ögonlocksoperation: 22 000 kr

 

Ögonlocksoperation i Stockholm

Huden vid ögonlocken mister sin elasticitet och spänst med åren. Fettvävnaden kan bukta fram och orsaka påsighet på ögonlocken. Utseendet förändras och man ser tröttare ut än vad man egentligen är. En ögonlocksoperation är en kirurgisk procedur som utförs för att förbättra utseendet eller funktionen hos ögonlocken.

På Ögonlasern i Stockholm utför våra erfarna ögonläkare ögonlocksoperationer på övre ögonlocket, vilket involverar borttagning av överflödig hud och i vissa fall fett som kan orsaka hängande eller tunga ögonlock, för att du ska få en piggare blick och ett bättre fungerande ögonlock.

Före ögonlocksplastik genomförs en noggrann undersökning av ögonlocken och dess omgivande områden för att bedöma vilka områden som behöver och kan behandlas. Operationen utförs under lokalbedövning.

Efter ögonlocksoperationen

Det finns några saker att tänka på efter ögonlocksoperationen. Direkt efter ingreppet får du vila en stund, ibland med tryckförband över såren. Du lämnar mottagningen utan bandage. Du ska inte köra bil själv efter operationen, men kan oftast åka hem kommunalt utan problem.

Efter en övre ögonlocksplastik kan det finnas en period av återhämtning som kan innebära svullnad, blåmärken och tillfälligt obehag. Läkaren kan ge instruktioner om eftervård och eventuell användning av ögonsalvor eller mediciner för att underlätta läkning och minimera eventuella besvär.

Ögonlocksoperation: råd och rekommendationer

För att förlänga resultaten och upprätthålla utseendet är det bra att följa råd och rekommendationer från din läkare. Att ta hand om huden runt ögonen genom att använda solskydd, fuktgivande produkter och undvika skadliga beteenden som rökning kan bidra till att bevara resultatet av operationen längre.

Det är också viktigt att komma ihåg att individuella resultat och upplevelser kan variera vid ögonlocksoperationer. Diskutera dina förväntningar och framtida planer med din läkare för att få en bättre uppfattning om vad du kan förvänta dig av en ögonlocksoperation i din specifika situation.

Läkning efter ögonlocksoperation

Efter en ögonlocksoperation kan läkningsprocessen variera från person till person. Under de första dagarna kan du uppleva svullnad, blåmärken och tillfälligt obehag runt ögonen. Dessa tenderar att minska gradvis över en tidsperiod på några veckor till månader. Den första tiden kan det vara bra att hålla huvudet uppe och undvika ansträngande aktiviteter som kan öka svullnaden.

Följ din läkares råd angående vilken typ av aktiviteter som är säkra att utföra under återhämtningsperioden. Var medveten om att tidsramar och steg för läkning kan variera för din ögonlocksoperation beroende på individuella faktorer och det specifika ingreppet som utförts.

Ögonlocksoperationer på Ögonlasern

Ögonlasern har funnits i Stockholm sedan 1990 och genomför cirka 300 övre ögonlocksoperationer varje år. Kontakta oss gärna vid frågor och tidsbokning för undersökning av dina ögon och diskussion kring förväntningar och förutsättningar för en ögonlocksoperation.

Vanliga frågor om ögonlocksoperationer

Varför gör man en ögonlocksoperation eller ögonlocksplastik?
En ögonlocksoperation, även känd som ögonlocksplastik eller blefaroplastik, är ett kirurgiskt ingrepp som utförs för att korrigera utseendet eller förbättra funktionen hos ögonlocken. Ögonlocksoperationen återskapar din ursprungliga och önskade ögonlocksform.
Hur länge håller en ögonlocksoperation?
Effekterna av en ögonlocksoperation varierar från person till person. Det finns ingen exakt tidsram för hur länge resultatet håller eftersom det beror på flera faktorer som exempelvis åldrande, genetik och individuella livsstilsfaktorer. Du kan ta hand om huden runt ögonen genom att använda solskydd, fuktgivande produkter och undvika skadliga beteenden som rökning, då bidrar du till att bevara resultatet av operationen längre.
Vad kostar ögonlocksoperation?
Det finns olika priser för ögonlocksoperationer. Är ingreppet medicinskt betingat betalar du en patientavgift för din ögonlocksoperation, det vill säga 250 kr. Är ögonlocksoperationen eller ögonlocksplastiken inte medicinskt betingad betalar du 22 000 kr.

Vår process

Ögonlasern Icons Calendar

Boka undersökning

Använd vårt formulär på vår hemsida

Ögonlasern Icons Eye Check

Ögonkontroll

Undersökning av ditt synfel och din ögonhälsa

Ögonlasern Icons Operation

Behandling

Genomförandet av din ögonbehandling

Ögonlasern Icons Aftercare

Eftervård

Uppföljning och efterkontroll vid behov

Börja din friare livsstil nu

Boka en undersökning redan idag och ta första steget mot en friare livsstil, utan glasögon och linser.

Ogonlasern LOW 0681