Intravitreal injektion - Gula fläcken

Injektioner

Pris

Intravitreal injektion

Från 542 kr/mån Betala direkt 13 000 kr
Från 1 083 kr/mån Betala direkt 13 000 kr
Från 2 167 kr/mån Betala direkt 13 000 kr
Räntefri delbetalning

Vi samarbetar med Wasa Kredit där du har möjlighet till avbetalning upp till 24 månader räntefritt*. Kreditansökan gör du hos oss på Ögonlasern vid din förundersökning och måste vara godkänd innan behandlingsdagen. Svaret erhåller du inom några minuter.

*Betalningsfritt upp till 3 månader, räntefritt upp till 24 månader och lån med lågränta 60 månader (ränta 5,95%). Uppläggningsavgift från 295 kr och aviseringsavgift på 45 kr per delbetalning tillkommer.

Vill du veta mer?

Har du frågor eller vill ha mer information om våra ögonbehandlingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

Injektioner som bromsar sjukdomar i gula fläcken

För att bromsa förloppet på din ögonsjukdom ger vi injektioner i ögat. Avsikten är att minska en svullnad i gula fläcken. Behandlingen kan rädda synceller från att skadas permanent.

Rädda synceller och minska svullnad i gula fläcken

En svullnad i gula fläcken kan bero på flera olika typer av sjukdomar, som alla påverkar hur kärlväggarna släpper igenom vätska. Det kan vara diabetes, olika inflammationstillstånd, blodproppar i näthinnans vener eller så kallad våt åldersförändring i gula fläcken. Hur många injektioner du behöver beror på hur sjukdomen utvecklat sig i just ditt öga.

Ofta, men inte alltid, kan du se läkemedlet som ett moln i synfältet. Ibland följer några luftbubblor med läkemedlet in i ögat. Då ser du små distinkta, svarta runda ringar nedåt i synfältet. De är helt ofarliga och försvinner inom ett par dagar. Intravitreala injektioner där läkemedel administreras till ögats glaskropp är en välanvänd behandlingsmetod.

En läkare kommer att göra en ögonundersökning som inkluderar syntest samt kontroll av din näthinna (OCT).

Behandlingsdagen är oftast samma dag som förundersökningen. Huden runt ögat tvättas. Vi droppar bedövning och bakteriedödande droppar i ögat.

Du får en ögonlockshållare som bevarar ögat öppet och gör att du inte kan blinka under behandlingen. Du får sedan en steril duk över ansiktet med ett hål för ögat. Sedan sprutas läkemedlet in i ögat försiktigt. Injektionen tar bara några sekunder och gör sällan ont.

Efter injektionen kan du gå hem. Någon timme senare, när bedövningen släpper, är det normalt att du känner sveda och irritation i ögat. Det beror på att du fått ett litet skrapsår på hornhinnan. Det kan vara väldigt smärtsamt men är helt ofarligt. Lindra besvären med fuktande ögondroppar och smärtstillande tablett som finns att köpa receptfritt. Resten av dagen ska du undvika hård fysisk aktivitet.

Efterkontroll utförs i samband med nästa injektion (om så behövs), ca 1–3 månader efter första injektionen.

Vår process

Ögonlasern Icons Calendar

Boka undersökning

Använd vårt formulär på vår hemsida

Ögonlasern Icons Eye Check

Ögonkontroll

Undersökning av ditt synfel och din ögonhälsa

Ögonlasern Icons Operation

Behandling

Genomförandet av din ögonbehandling

Ögonlasern Icons Aftercare

Eftervård

Uppföljning och efterkontroll vid behov

Börja din friare livsstil nu

Boka en undersökning redan idag och ta första steget mot en friare livsstil, utan glasögon och linser.

Ogonlasern LOW 0681